ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un senator republican s-a dezlănțuit la adresa celor pe care îi consideră ca făcând parte din ifamul „Deep State” din SUA. Este vorba de agenți FBI și CIA, dar și de personaje din Departamentul de Stat, pe care îi acuză că nu fac decât să urmărească o agendă politică pentru a-l da jos pe Donald Trump.

Potrivit site-ului presacurată.ro, senatorul republican Lindsey Graham, președintele Comisiei Juridice din Congresul SUA, a declarat, luni, că oameni foarte influenți au luat puterea în mâini și și-au făcut un scop din îndepărtarea din funcție a președintelui Donald Trump. Este vorba despre agenți FBI, CIA, avocați din Departamentul de Justiție și persoane din Departamentul de Stat.

„Agenți CIA, oameni din Departamentul de Stat, avocați din Departamentul de Justiție și agenți FBI au o agendă politică pe care o urmează și s-a descoperit asta în timpul investigațiilor în privința mandatelor FISA.

Le apreciez serviciul, dar sunt agenți FBI care au luat legea în mâinile lor. Sunt agenți CIA care s-au apucat să facă ei legea. Sunt avocați ai Departamentului de Justiție care au mințit instanțele.
A fost o mișcare, de când președintele Donald Trump a fost ales, formată din oameni din guvernul nostru care a vrut să-l dea jos. Cum ați putut să ratați atât de grav? Cum ați putut emite mandate împotriva cetățenilor americani bazate pe informații pe care nu vă puteați baza?”, a spus Lindsey Graham la CBS News, conform presacurată.ro.

Senatorul a precizat că va continua investigațiile la nivelul Congresului în privința mandatelor FISA emise ilegal și îi va audia pe mai multi foști oficiali care au avut tangențe cu astfel de mandate.
 
De asemenea, Graham l-a sfătuit public pe Rudy Giuliani (avocatul personal al lui Donald Trump) să trimită catre Departamentul de Justiție al SUA și comisiile parlamentare pe intelligence toate informațiile pe care le are în privința afacerilor pe care le derulează în Ucraina familia familia lui Joe Biden.
 
În timpul unui interviu realizat anul trecut, pentru CSPAN, fostul șef al CIA, John McLaughlin, alături de  succesorul său, John Brennan, au recunoscut practic că există o cabala secretă a oamenilor din serviciile de informații americane care „încearcă să-l scoată din joc peTrump”. De asemenea, directorul FBI, Christopher Wray, a recunoscut că Departamentul de Justitie al SUA si FBI-ul de pe vremea lui Jim Comey l-au supravegheat ilegal pe omul de afaceri Carter Page, fost consilier de campanie al lui Donald Trump in 2016, pentru a extinde ancheta asupra președintelui.