ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cazul unei Apocalipse, miliardarii Planetei ar putea supravieţui, graţie unei idei lansate de omul de afaceri Robert Vicino. Primul buncăr în care s-ar putea adăposti cei bogaţi a fost construit în statul american Indiana, însă iniţiativa a fost extinsă, fiind prezentat un nou proiect de acest gen.
 
Este vorba despre un complex de lux construit într-un oraş din Germania, Rothenstein, pe locul unui fost depozit de muniţie existent din al Doilea Război Mondial, informează „Daily Mail", citat de Mediafax.
Buncărul este gândit să reziste la o explozie nucleară, agenţi chimici, cutremuri şi tsunami, fiind proiectat ca un complex rezidenţial de lux, dotat cu apartamente, piscine, teatre, săli de sport, restaurante sau zonă pentru aterizarea elicopterelor.
Complexul este denumit Vivos Europa One şi a fost cumpărat, iniţial, cu 225 de milioane de dolari, fiind evaluat în prezent la 1,1 miliarde de dolari.
Un apartament are o suprafaţă de 230 de metri patrati, urmând să fie amenajat după dorinţa cumpărătorului, existând posibilitatea extinderii suprafeţei până la 460 metri pătraţi. Rezidenţii vor plăti separat pentru achiziţia apartamentelor, dar vor achita şi taxe suplimentare pentru administrarea complexului.În cadrul acestuia vor exista vor exista drumuri de acces, o cramă, locuri pentru rugăciuni, o staţie TV şi un centru de detenţie.
 
Buncărul este dotat cu numeroase tuneluri, sisteme de securitate proprii şi uşi rezistente la gloanţe.  Totodată, există un sistem de generare a energiei, un container pentru apă şi sisteme de aclimatizare, de ventilaţie, de filtrare a aerului şi de comunicare.

Iniţiatorul proiectului, Robert Vicino, a declarat: „Suntem mândri să ducem la bun sfârşit acest proiect epic în aceste vremuri tulburi. În cazul producerii unei catastrofe, familiile vor trebui să ajungă la cel mai apropiat aeroport, de unde vor fi transportate cu elicopeterele Vivo".