ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O agenție a ONU se află sub control după ce ajutorul pe care l-a distribuit supraviețuitorilor cutremurului din Nepal s-a dovedit a fi sub standardele de calitate, au declarat luni autoritățile locale citate e agenția DPA.

O echipă a unui comitet parlamentar de monitorizare a ajuns în Nepalganj pentru a inspecta cele cinci locații de depozitare a alimentelor distribuite aici în cadrul Programului Alimentar Mondial (World Food Programme, WFP), a declarat un oficial local.

Depozitarea a trebuit să fie inspectată după ce orezul distribuit săptămâna trecută victimelor cutremurului din cartierul Gorkha a fost descoperit ca fiind de calitate necomestibilă.Au fost prelevate probe de orez și de leguminoase pentru anchetă, a precizat oficialul citat de DPA, citată de Agerpres.

Presa locală a declarat că 542 de tone de alimente din diferite locații din Nepalganj s-au dovedit a fi de proastă calitate.

Dar World Food Programme a declarat că alimentele nu erau destinate distribuției fiind deja respinse pentru că erau sub standarde.

World Food Programme a fost criticat în luna mai, după ce orezul distribuit în districtul Kavre s-a dovedit a fi putred și a provocat diaree în rândul copiilor.

Cel puțin 8.831 de persoane au fost ucise în doua cutremure care au lovit Nepalul în lunile aprilie și mai, iar mii de oameni au rămas fără adăpost, amintește agenția citată.