ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un clip video publicat de Buzzfeed și intitulat „I Am A Gender Non-Conforming Parent” („Sunt un părinte care refuză stereotipurile de gen”), Dashiell și Michelle, un cuplu de lesbiene, povestesc despre provocarea de a crește un copil conform înțelegerii lor despre viață.

După „căsătoria” cu Dashiell, Michelle l-a conceput pe micul Atticus, în vârstă de aproximativ doi ani, cu spermă de la un donator, scrie portalul Stiri pentru viata.
 
Iată ce povestește Michelle:

„Încerc mereu să am o relație queer cu el în ceea ce privește genul și să îl pun să poarte rochițe de balerină. Dar el le urăște. E mereu cu „nu” în brațe.

Se uită la tot felul de cărți și desene animate. Are o carte care îi place, numai cu imagini și cuvinte. Când o deschizi, vezi imaginea unei fete, respectiv a unui băiat, iar el se uită și spune: Fată sau Băiat. Dar eu încerc mereu să-l învăț: Copil. Copil.

Așa începe să învețe despre lucruri. Și urăsc ideea că i se inculcă faptul că persoanele care arată ca niște băieți sunt băieți, iar cele care arată ca fetele sunt fete”.