ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În după-amiaza zilei de 20 martie, președintele Xi Jinping a sosit la Moscova, pe aeroportul Vnukovo, însă nu întâmpinat de Vladimir Putin, ci de adjunctul ministrului rus pentru turism, sport, cultură și comunicații, Dmitri Cernîșenko.
 

În mod normal, protocolul standard al Rusiei pentru demnitarii aflați în vizită prevede ca aceștia să fie întâmpinați la aeroport de un oficial de rang inferior al cabinetului.

Totuși, nu vorbim de un oarecare demnitar, ci de Xi Jinping, unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă.

Este sfidător pentru China, ca în anul 2023, un an crucial pentru viitorul omenirii, după cum au apreciat marii istorici, jurnaliști și oameni politici, președintele Xi să nu fie întâmpinat nici măcar de un ministru, așa cum se întâmpla în vizitele anterioare la Moscova.

Până și presa main-stream din SUA a observat discrepanța între actuala primire a liderului chinez la Moscova și fostele sale vizite:
 
Newsweek scrie: „Vladimir Putin a lipsit cu desăvârșire de pe Aeroportul Internațional Vnukovo atunci când președintele chinez Xi Jinping a sosit la Moscova, ceea ce a stârnit speculații cu privire la faptul că Putin a încercat să îl ignore pe Xi.”

AP scrie: „Președintele Vladimir Putin nu l-a așteptat la capătul covorului roșu pentru a-l întâmpina pe liderul chinez Xi Jinping la sosirea sa în Rusia, luni, pentru o vizită de profil înalt.”
 
În presa română, o singură publicație a amintit acest aspect. Cotidianul scria pe 20 martie: „Putin nu l-a întâmpinat pe Xi Jinping”.
 
O altă sfidare la adresa lui Xi a fost parada jalnică cu care a fost primit. Agenția Nexta a publicat un video care arată desincronizarea soldaților ruși.

Dacă te gândești vreodată că faci ceva inutil, amintește-ți acest videoclip.”

”Putin nu l-a întâmpinat pe Xi Jinping pe aeroportul Vnukovo”, a scris Nexta.
 
 
 
Întâmpinarea lui Xi de către un adjunct de ministru al turismului confirmă un singur lucru: Xi a fost primit ca un turist la Moscova, și nu ca unul dintre cei mai puternici oameni din lume.