ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CNN a dat-o iar în Fake News. Televiziunea americană a susținut zilele trecute că activiști pașnici au protestat la reuniunea G20  de la Hamburg, minimalizând revoltele violente despre care relatau, cu imagini elocvente, alte agenții de știri.
 
„Un amestec oameni diferiți, din toate colțurile lumii, a mărșăluit pașnic pe străzile orașului Hamburg, sâmbătă, într-un spectacol anti-capitalism menit să ajungă la urechile celor mai importanți lideri mondiali veniți la reuniunea G20”, transmitea, intr-un mod complet fals, CNN. Conform estimărilor poliției germane, peste 50.000 au participat la marșul de la Hamburg. Televiziunea americană a insistat să îi prezinte pe extremiștii de la Hamburg drept niște persoane pașnice, care purtau steaguri, bannere și afișe prin care își arătau sprijinul pentru drepturile migranților, cele ale comunității LGBT, pentru independența kurzilor sau probleme legate de mediu.

CNN nu a menționat la începutul știrii niciun cuvânt despre violențele care au dominat protestele de la Hamburg și care s-au răspândit cu viteză pe rețelele de socializare, devenind virale. Abia în al 12-lea paragraf al știrii publicate pe site-ul CNN se spunea ceva despre actele de violență, în condițiile în care Hamburgul arăta ca un oraș bombat din cel de-al Doilea Război Mondial.
 
 Agenția Reuters prezenta cu totul altfel orașul asediat de manifestanții violenți, care disrugeau totul în calea lor și incendiau mașini, având ca slogan „Bine ați venit în Iad”: „Poliția germană s-a pregătit pentru a treia zi de ciocniri extrem de violente cu protestatari anti-capitaliști care doresc să perturbe reuniunea G20, după ce extremiști au dat foc mașinilor, au distrus magazine și au rănit mai mulți polițiști în cursul nopții”.
 
CNN a fost nevoit recent să-și retragă o știre insuficient documentată și care acuza presupuse legături între echipa lui Trump și Rusia. Un motiv în plus ca Donald Trump, aflat în război cu  CNN, să îl redenumească FNN (Fake News Network).