ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ministru britanic susține că premierul poate să declanșeze articolul 50 fără aprobarea prealabilă a parlamentului.

Ministrul pentru Politici Guvernamentale, Oliver Letwin, susține că avocații i-au spus prim-ministrului britanic că nu are nevoie de aprobarea parlamentarilor pentru a invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care declanșează procedura legală de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Însă, negocierile cu privire la termenii divorțului dintre Marea Britanie și UE nu pot începe până ce executivul britanic nu declanșează articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.
Între timp, premierul demisionar David Cameron a precizat că invocarea articolului 50 va ține de viitorul conducător al executivului.

Declarația lui Letwin vine după ce parlamentarii pro-europeni, care au susținut campania pentru rămânerea în blocul comunitar, și-au prezentat speranțele că o decizie a Parlamentului Marii Britanii ar putea să întârzie sau chiar să blocheze orice încercare de declanșare a controversatului articol.

Firma de avocatură Mischon de Reya a lansat, potrivit protv.ro, o cauză penală pentru a forța executivul să obțină aprobarea parlamentarilor.