Unul dintre soldații americani care l-au păzit pe Saddam Hussein după ce a fost capturat a făcut dezvăluiri despre modul cum și-a petrecut fostul dictator irakian ultimele zile de viață. Liderul irakian a fost executat prin spânzurare pe 30 decembrie 2006.
 
În ultimele zile de viață, fostul dictator irakian Saddam Hussein a ascultat piesele celebrei artiste americane, Mary J. Blidge, a mâncat brioșe și a făcut exerciții pe o bicicletă, despre care spunea că este poneiul său.

Toate aceste noi dezvăluiri despre unul dintre ultimii dictatori ai lumii apar într-o carte scrisă chiar de unul dintre soldații americani care l-au păzit după ce a fost capturat.Tot el mărturisește că mulți dintre militarii americani se apropiaseră de dictator și chiar au plâns când acesta a fost executat, conform New york Post.

Din carte mai aflăm că Saddam Hussein și-a pedepsit fiul cel mare pentru că a tras cu arma la o petrecere și a ucis mai mulți oameni, dând foc tuturor mașinilor de lux pe care fiul sau le deținea.

La finele anului trecut, un fost analist CIA, a cărui carte a făcut senzație în America, susținea că, dacă fostul președinte irakian Saddam Hussein ar fi rămas  la putere, astăzi nu mai vorbeam de ISIS. John Nixon a relatat în cartea sa o conversație, pe care o numește "profetică", cu Saddam. Americanul susține în cartea sa  „Debriefingul unui Președinte: Interogatoriul lui Saddam Hussein", că ISIS a apărut tocmai datorită debarcării de la putere a fostului lider de la Bagdad.
 
Saddam era conștient de riscurile potențiale reprezentate de mișcările jihadiste înfloritoare și a fost dornic de a suprima orice astfel de încercări: „Saddam a simțit că grupurile extremiste islamiste din Irak reprezintă cea mai mare amenințare la adresa regimului său și a aparatului său de securitate și a lucrat asiduu să elimine astfel de amenințări.”, a relatat Nixon in carte.

Saddam Hussein a condus un sfert de secol Irakul. A fost îndepărtat de la putere în urma invaziei americane din 2003.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews