ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reuniunea de la Davos, după o pauză de doi ani, s-a încheiat nu fără câteva „bombe” de presă, dar și declarații cu adevărat șocante, care lasă să se întrevadă o mică parte din planul elitei conducătoare. În prima categorie intră vorbele lui Henry Kissinger, care a dinamitat propaganda occidentală cu privire la războiul din Ucraina, iar în cea de-a doua avem intervenția CEO-ului Mastercard, Michael Miebach, care a anunțat sfârșitul sistemului financiar SWIFT, după cum scrie Nicholas Cezar în Național:

A existat o lungă listă de dezvăluiri care au ieșit la iveală din recenta întâlnire a Forumului Economic Mondial de la Davos. Însă printre cele care nu puteau trece neobservate regăsim și comentariile lui Miebach, în timpul unei discuții privind viitorul plăților transfrontaliere între națiuni.

CEO-ul Mastercard a participat la o masă rotundă cu tema monedele digitale ale băncilor centrale. Întâlnirea finanțiștilor a fost găzduită de Consiliul Global de afaceri Blockchain. Miebach a fost singurul participant care a recunoscut că sistemul SWIFT, dominat de mult timp de interesele occidentale (americane, mai ales), ar putea fi depășit odată cu proliferarea monedelor digitale în rândul băncilor centrale, arată autorul, între altele.

Ce s-a mai stabilit la Davos? Și controlul asupra Internetului, cerut de foarte mulți dintre participanți, inclusiv oameni politici! Cum poate fi combătută proliferarea conținutului dăunător în online și ce trebuie făcut pentu a stopa informațiile „dăunătoare”, iată a doua mare temă dezbătută.

Recent, Forumul de la Davos (WEF) a lansat Coaliția globală pentru siguranța digitală, o inițiativă menită să „accelereze cooperarea public-privată pentru a combate conținutul dăunător online”. Printre liderii care sunt implicați în această inițiativă îi regăsim pe șefii de la Google, Microsoft, Interpol, dar și numeroși miniștri din Occident.

Dar poate cea mai interesantă intervenție a avut-o președintele grupului Alibaba, J. Michael Evans, care a vorbit despre dezvoltarea unui „dispozitiv de monitorizare al amprentei individuale de carbon”!

Cu alte cuvinte, el a propus un „tracker” pentru controlul oamenilor!

„Dezvoltăm un instrument prin care consumatorii să își poată măsura propria amprentă de carbon. Ce înseamnă asta? Că, pe o platformă digitală, vor fi introduse date despre deplasări, cum și cu ce se fac acestea, mâncarea consumată și cumpărăturile efectuate. Așa arată un tracker individual al amprentei de carbon” – Michael J. Evans, CEO Alibaba

Alibaba este, însă, mai mult de atât și tehnologia recunoașterii faciale apare, inevitabil, în povestea noastră.

De fapt, ce se vrea este urmărirea și controlul total asupra fiecărui moment din viața noastră. Pentru a realiza aceste obiective de supraveghere și control al populației, sforarii lumii știu că trebuie să se bazeze ori pe o tehnologie de supraveghere (injectabilă sau implantabilă) a omului, ori să reseteze economia globală și să introducă o monedă digitală (CBDC-urile), care poate și folosită apoi pentru a urmări și a restricționa achizițiile și deplasările.

Lesne de observat că sistemele de urmărire a amprentei de carbon despre care vorbesc șefii gigantului Alibaba merg mână în mână cu scorurile de credit social și cu schemele mai ample de control al populației (recunoaștere facială) deja exportate de China în lumea întreagă, subliniază Nicholas Cezar.

Integral în Național