ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din Ontario a respins recursul făcut de Dr. Jordan Peterson în cazul unei decizii anterioare care era de partea Colegiului Psihologilor din Ontario.

Potrivit National Post, Peterson a spus că „războiul abia a început”, după ce a eșuat încercarea sa de a determina instanțele să interzică Colegiul Psihologilor din Ontario să-l forțeze să urmeze cursuri de „îndreptare” sponsorizate de stat, pe rețelele sociale, pentru a-și corecta opiniile cu privire la diferite subiecte.

Marți, un complet de trei judecători de la Curtea de Apel din Ontario a respins recursul lui Peterson pentru contestarea unei decizii anterioare a Curții Divizionare din Ontario. Nu au fost oferite motive de către instanță.

„O instanță superioară din Canada a decis că Colegiul Psihologilor din Ontario are dreptul să mă condamne la un lagăr de reeducare. Nu mai am alte căi legale deschise acum. Ori capitulez în fața birocraților mărunți și a mulțimii woke stupide sau îmi pierd licența profesională”, a scris Peterson pe X. 

Potrivit cunoscutului psiholog clinician, Colegiul „a câștigat de această dată”, dar războiul nu s-a încheiat.

„Nu puteți lua nimic de la mine pe care să fiu dispus să îl pierd. Așa că aveți grijă. Serios. Ați fost avertizați”, a scris el în postare.

Howard Levitt, avocatul care l-a reprezentat pe psiholog, a declarat că nu mai pot face recurs. El s-a declarat surprins – având în vedere modul cum cazul lui Peterson a atras atenția mass-mediei internaționale – de faptul că instanțele au refuzat să ia în considerare măsura în care organismele profesionale de reglementare pot controla discursul membrilor acestora.

„Mai există libertate de exprimare în Canada? În ce măsură limitele asupra libertății de exprimare în Canada, asupra libertății de exprimare care nu este infracțională și nu aduce prejudicii, nu constituie o încălcare a legii? În ce măsură sunt profesioniștii reglementați și meseriile reglementate afectate de ceea ce le este permis sau nu să spună în forumul public? Acestea sunt chestiuni importante, iar Canada a fost aspru criticată pentru decizia Curții Divizionare”, a declarat Levitt.

Într-o postare separată postată tot marți seara, Peterson a scris că cetățenii canadieni se amăgesc să creadă că există libertate de exprimare în țara lor.