Cuplurile australiene cheltuiesc 20.000 de dolari pentru a alege culoarea ochilor și sexul copiilor pe care îi vor avea, la o clinică din afara țării.
Această practică este contestată vehement de cei care susțin că ea a mintește de „ceea ce naziștii voiau să facă”, scrie Daily Mail.Australienii care vor doar copii cu ochi albaștri și de un anumit sex apelează la Institutul de Fertilitate, care are clinici în Statele Unite, Mexic și India și care a dezvăluit recent că a ajutat 370 de cupluri australiene să aleagă sexul copilului lor.

Practica este însă interzisă în Australia.

Pe lângă alegerea sexului copilului, 14 cupluri au plătit alți bani controversatului institut pentru a selecta culoarea ochilor copilului lor, albastrul fiind cel mai cerut.
 
În 2009, clinica a încercat să vină cu o nouă „ofertă” în întâmpinarea clienților. Doritorii puteau să aleagă nu numai culoarea ochilor și genul, ci și culoarea pielii și a părului.

Practica a fost eliminată în decurs de câteva săptămâni în urma criticilor opiniei publice, dar clinica a continuat să ofere servicii pentru sexul copilului și culoarea ochilor.

Un genetician din Brisbane, care a ajutat la interdicția privind utilizarea fertilizării in vitro pentru alegerea sexului sau a aspectului copilului, a crticat dur această practică. Profesorul David Coman a numit selecția culorii ochilor drept „eugenie”, considerând-o „extrem de inadecvată în cultura australiană”. ”Este ceea ce naziștii doreau să facă - eugenia”, a declarat el pentru The Sunday Mail.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews