Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a pronunțat o serie de hotărâri privind cazurile de deportare care implică migranți care au fost fie condamnați pentru crime, fie considerați o amenințare la adresa securității, refuzând să permită deportarea lor în cazul în care se confruntă cu tortura în țările lor de origine.

Cele trei cazuri judecate de instanță implică migranți din Congo, Coasta de Fildeș și Cecenia, cărora le-a fost refuzat statutul de azilanți în Belgia și în Republica Cehă deoarece au fost fie condamnați pentru crime grave, fie  considerați drept o amenințare la adresa securității naționale pentru țara în care au ajuns, scrie Il Giornale.

Instanța cu sediul în Luxemburg a precizat că refuzul de acordare a azilului nu înseamnă că aceștia vor fi automat deportați, intrucât ei încă se află sub protecția Convenției de la Geneva, Iar dacă există dovezi rezonabile că vor fi torturați sau uciși în țările lor de origine, migranții nu pot fi deportați din Europa.

Decizia ar putea reprezenta o lovitură pentru ministrul italian de interne, Matteo Salvini, care a promis că va începe deportarea migranților acuzați de infracțiuni în țările lor de origine. Și chiar a decis să fie alocate sume de bani de la buget pentru a ajuta la negocierea transferului migranților ilegali în țări cu care Italia nu are acorduri de repatriere. Salvini a reacționat după decizia CEJ, afirmând: ”De aceea este important să schimbăm cu un vot această Europă, pe 26 mai”. Salvini a dat asigurări că, în ciuda deciziei CEJ, „nu mă răzgândesc și nu schimb legea”. Solicitanții de azil care violează, fură și vând droguri se vor întoarce toți acasă. Iar în Decretul de Securitate există reguli și mai stricte împotriva contrabandiștilor și a traficanților”, a spus Matteo Salvini.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.