Curtea Supremă a hotărât marți să îl lase pe președintele Donald Trump să aplice politica sa de a interzice persoanelor transgender să se înroleze în armată sau să rămână în armată, după ce instanțele inferioare au blocat aplicarea planului din motive constituționale.
 
Majoritatea conservatoare a admis contestația administrației Trump.

Cei patru judecători liberali ai curții s-au opus hotărârii.

Politica interzice „persoanei transgender care necesită sau a fost supusă tranziției de gen" să activeze în armată.

Trump a deschis subiectul în iulie 2017, când a scris pe Twitter că nu va permite persoanelor transgender să se înscrie în armata americană.

"Dupa o consultare cu generalii și experții mei militari, vă informez că Guvernul Statelor Unite nu va accepta sau permite... persoanelor transgender să se înroleze in Armata SUA. Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă și copleșitoare și nu poate fi împovărată de costuri medicale extraordinare și perturbări pe care le-ar presupune transgenderii. Mulțumesc", a scris Trump pe Twitter în iulie 2017.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews