ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă a legalizat astăzi căsătoriile homosexuale pe întreg  teritoriul Statelor Unite ale Americii, în toate cele 50 de state.

Într-o decizie de 5 la 4, judecătorul Anthony Kennedy a anunțat în numele majorității că o căsătorie este un drept constituțional de care toată lumea trebuie să beneficieze.
 
"Nici o uniune nu este mai profundă decât căsătoria…” a scris acesta, susținut de patru alți judecători mai liberali ai instanței.

Înaintea acestei hotărâri, cuplurile de homosexuali aveau acest drept în 37 de state, în afară de Washington DC.
 
Decizia a fost salutată și de președintele american Barack Obama, care a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj: ”Doar dragostea a câștigat”. Nu este clar cât de repede vor fi emise certificatele de căsătorie în statele în care căsătoriile gay au fost interzise anterior.

Unul dintre demonstranți, Iordania Monaghan, și-a sunat mama de pe telefonul mobil și i-a spus:

"Mamă, sunt la Curtea Supremă. De azi, fiul tău poate avea un soț”, a spus domnul Monaghan.

Pe rețelele de socializare, candidatul democrat la prezidențiale, Hillary Clinton, a postat pe twitter cuvântul "mândru”, iar Casa Albă și-a schimbat avatarul în culorile curcubeului.
 
Creștinii conservatori au criticat decizia.

”Noi trebuie să rezistăm și să respingem tirania judecătorească, nu să ne retragem”, a declarat Mike Huckabee, fost guvernator al statului american Arkansas.