Artiștii creștini nu pot fi forțați de guvernul orașului Phoenix să facă invitații pentru căsătoriile între persoane de același sex, a decis luni Curtea Supremă din Arizona, scrie lifesitenews.com.

Decizia magistraților a venit după ce Joanna Duka și Breanna Koski, proprietarele studioului Brush & Nib, un studio fondat pe valori creștine, au fost acuzate de încălcarea unei ordonanțe locale anti-discriminare. Decizia magistraților a răsturnat astfel sentința instanței inferioare care dădea dreptate orașului. 
 
Duka, caligraf și Koski, pictor, au fost amenințate cu șase luni de închisoare și amendă de 2.500 de dolari pentru fiecare zi în care încalcau ordonanța. Acum își sărbătoresc victoria judiciară, considerând-o „un câștig imens pentru libertatea religioasă și libertatea de exprimare”.

„Un individ este liber în discursul său și, prin urmare, nu poate fi obligat să rostească un mesaj pe care nu vrea să-l spună”, a fost motivarea instanței.

„Joanna și Breanna lucrează cu toți oamenii; dar nu pot promova toate mesajele”, a  declarat reprezentantul Alliance Defending Freedom. „Ca toți oamenii creativi, ar trebui să fie liberi să facă artă în concordanță cu convingerile lor, fără amenințarea pedepselor guvernului”.

Jenny Pizer, activist al unei organizații LGBTQ, Lambda Lega, care a depus o plângere în sprijinul poziției orașului, a criticat hotărârea magistraților, anunțând că se va căuta o cale de atac. 
 
Anul trecut, Curtea Supremă a SUA a pronunțat o decizie similară în cazul cofetarului  Jack Philips, care a refuzat să facă un tort de nuntă unui cuplu același sex. Decizia favorabilă cofetarului a fost luată după ce judecătorii au arătat că libertatea religioasă îi permite acestuia să refuze un client din motive de conștiință.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews