ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artiștii creștini nu pot fi forțați de guvernul orașului Phoenix să facă invitații pentru căsătoriile între persoane de același sex, a decis luni Curtea Supremă din Arizona, scrie lifesitenews.com.

Decizia magistraților a venit după ce Joanna Duka și Breanna Koski, proprietarele studioului Brush & Nib, un studio fondat pe valori creștine, au fost acuzate de încălcarea unei ordonanțe locale anti-discriminare. Decizia magistraților a răsturnat astfel sentința instanței inferioare care dădea dreptate orașului. 
 
Duka, caligraf și Koski, pictor, au fost amenințate cu șase luni de închisoare și amendă de 2.500 de dolari pentru fiecare zi în care încalcau ordonanța. Acum își sărbătoresc victoria judiciară, considerând-o „un câștig imens pentru libertatea religioasă și libertatea de exprimare”.

„Un individ este liber în discursul său și, prin urmare, nu poate fi obligat să rostească un mesaj pe care nu vrea să-l spună”, a fost motivarea instanței.

„Joanna și Breanna lucrează cu toți oamenii; dar nu pot promova toate mesajele”, a  declarat reprezentantul Alliance Defending Freedom. „Ca toți oamenii creativi, ar trebui să fie liberi să facă artă în concordanță cu convingerile lor, fără amenințarea pedepselor guvernului”.

Jenny Pizer, activist al unei organizații LGBTQ, Lambda Lega, care a depus o plângere în sprijinul poziției orașului, a criticat hotărârea magistraților, anunțând că se va căuta o cale de atac. 
 
Anul trecut, Curtea Supremă a SUA a pronunțat o decizie similară în cazul cofetarului  Jack Philips, care a refuzat să facă un tort de nuntă unui cuplu același sex. Decizia favorabilă cofetarului a fost luată după ce judecătorii au arătat că libertatea religioasă îi permite acestuia să refuze un client din motive de conștiință.