ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Experții ucraineni aflați în Iran pentru a ancheta prăbușirea unui avion de linie al companiei Ukraine International Airlines au obținut de la autoritățile de la Teheran acces la cutiile negre, a anunțat vineri diplomația ucraineană, potrivit AFP, citate de Agerpres

„Echipa noastră a obținut acces la cutiile negre. Intenționăm să începem în curând reconstituirea conversațiilor” care au fost înregistrate, a declarat ministrul ucrainean de externe Vadim Pristaiko într-o conferință de presă. El a adăugat că anchetatorii ucraineni beneficiază de „cooperarea totală” a Teheranului și „au acces deplin” la resturile avionului, la locul prăbușirii și la înregistrările conversațiilor dintre piloții ucraineni și turnul de control iranian.

Ucraina a trimis circa 50 de experți în Iran pentru a participa la ancheta asupra prăbușirii, miercuri, a avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines cu destinația Kiev, care a făcut 176 de morți, în principal iranieni și canadieni, dar și 11 ucraineni.

Drama a survenit la două minute după decolarea aeronavei și la câteva ore după tirurile cu rachete executate de Iran împotriva a două baze militare utilizate de armata americană în Irak, în replică la recenta asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani în Bagdad de drone americane, la comanda președintelui Donald Trump.