ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cutremur puternic s-a produs, duminică dimineață, în centrul Italiei, a anunțat Institutul american USGS, citat de Reuters. Seismologii italieni au revizuit magnitudinea seismului la 6,1 de la 6,5, după ce inițial USGS anunțase o magnitudine de 7,1. Potrivit Institutului italian de Geofizică a Pământului, epicentrul a fost localizat la 10 kilometri adâncime. Martori ai seismului au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici s-au prăbușit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica.

Martori ai seismului de duminică dimineață, din centrul Italiei, au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici s-au prăbușit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica.

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbușit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioși care asistau la slujba de duminică.

La Norcia, s-a prăbușit catedrala în care se aflau mai mulți călugări, dar și credincioși.

La Amatrice, cel puțin doi oameni au fost scoși de sub dărâmături.

"Totul s-a prăbușit, văd coloane de fum, este un dezastru", a spus primarul din Ussita, unde centrul istoric a fost evacuat în totalitate.

Primarul din localitatea Castelsantangelo (centrul Italiei), Mauro Falcucci, aflată în apropiere de epicentru, a declarat că în localitatea pe care o administrează s-au prăbușit numeroase clădiri în urma seismului produs duminică, la ora locală 7.41 (8.41 ora României), în Peninsulă, relatează La Repubblica.

"Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus că există (clădiri – n.r.) prăbușite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpățânații care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopții”, a declarat edilul.

Cutremurul, care a avut epicentrul localizat între Marche și Umbria, în zona afectată deja de seismele din 24 august și de săptămâna aceasta, a fost resimțit în tot centrul Peninsulei, inclusiv la Roma, unde oamenii au ieșit în stradă.