ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agentul Kirill, care a devenit patriarhul ortodox al Rusiei, iar apoi un susținător apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a lucrat sub numele de cod „Mihailov” - în anii '70 - pentru temutul KGB, în timpul Războiului Rece, dezvăluie cotidienele elvețiene Le Matin Dimanche și Sonntagszeitung, care citează arhive declasificate, relatează AFP, potrivit Știripesurse.

O fișă - întocmită de către poliția federală - ”confirmă că «monseniorul Chiril»”, cum este numit în acest document, ”face parte din KGB”, spionajul URSS.

Cele două publicații au consultat fișa la Arhivele federale elvețiene.

La începutul anilor '70, patriarhul rus, care susține cu fervoare invazia Ucrainei de către Rusia, trăia la Geneva, unde reprezenta în mod oficial Patriarhia de la Moscova pe lângă Consiliul Ecumenic al Bisericilor devenit ulterior Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB).

Din organizația mondialistă face parte și Biserica Ortodoxă Română, încă de pe vremea comunismului, în ciuda caracterului cel puțin ciudat al acestui for care în prezent militează și pentru homosexualism!

Misiunea lui Kirill - al cărui nume de cod era „Mihailov” - era de a influența acest Consiliu, în care KGB s-a infiltrat în anii '70, potrivit surselor citate.

Potrivit unui documentar publicat de ActiveNews, CMB a fost înființat oficial la 23 august 1948, finanțator fiind Fundația Rockefeller și este de atunci organul central al ecumenismului. Prima întrunire a avut loc la Amsterdam. Membrii consiliului sunt adventiști, anglicani, baptiști, luterani, penticostali, metodiști, reformați, monofiziți. În 1961, Patriarhia Moscovei a aderat la CMB iar apoi și reprezentanți ai altor Biserici Ortodoxe din zona comunismului, din nefericire, inclusiv și ai României.

Mai jos puteți urmări un discurs al lui Kirill la o întrunire a CMB din 1991, din Canberra, Australia. După participanții trec printr-un fum „purificator”, unii cheamă „spiritul lui Iisus”, o „femeie episcop” explică ce mult har au femeile episcop, alții cântă și dansează rock, iar reprezentații noștri sunt văzuți și pe ei prin mijlocul mulțimii...

„Consiliul Mondial al Bisericilor este Casa noastră comună”, spune Kiril, la fel ca Gorbaciov, care vorbea de „Casa comună europeană”, cam ce este UE azi. „Ortodocșii doresc ca această casă, acest Consiliu, să devină leagănul Bisericii Unite...” și ca miscarea ecumenistă să devină mișcarea ortodocșilor. În numele cui vorbea actualul Patriarh al BORu?

Vedeți filmarea aici: