ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandal uriaș la Vatican după ce s-a confirmat că trezorierul Sfântului Scaum cardinalul asutralian George Pell, fost arhiepiscop de  Melbourne și de Sydney, a fost pus sub acuzare pentru grave abuzuri sexuale asupra minorilor,  scrie ziarul italian L Espresso. Acesta se apără și spune că se va întoarce în Australia pentru a-și dovedi nevinovăția.


George Pell a fost interogat la Roma de poliția australiană, în octombrie, în urma unor acuzații de pedofilie pe care prelatul le respinge.

Poliția din statul australian Victoria a anunțat că l-a inculpat pe George Pell, acum în vârstă de 75 de ani, pentru agresiune sexuală. Prelatul urmează să se prezinte pe 18 iulie la un tribunal din Melbourne, pentru a fi audiat.

Acuzațiile formulate împotriva cardinalului Pell au apărut după o anchetă îndelungată cu privire la răspunsul instituțiilor în Australia față de abuzuri sexuale comise asupra unor copii. Ancheta a fost solicitată de Guvern în 2012.

Cardinalul Pell a fost audiat în trei rânduri și a recunoscut în fața comisiei de anchetă că a „eșuat” în gestionarea problemei preoților pedofili din statul Victoria, în anii '70.

George Pell a devenit preot în 1966, la Roma, după care a revenit în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. În 2014 a fost desemnat trezorier al Vaticanului de Papa Francisc, urmând să asigure mai multă transparență. Această demnitate îl face să fie considerat al treilea oficial ca rang în ierarhia Bisericii Catolice.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews