ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Greva foamei într-un cort în fața Parlamentului Danemarcei

Un chip marcat de suferință: moartea soțului, moartea fiului cel mare, confiscarea fiului cel mic de către serviciile sociale daneze din Hillerød.

„Nu au avut niciun gram de motiv să-mi ia copilul, și nu au niciun gram de motiv să-l țină sechestrat. Sunt nouă ani de când lupt pentru fiul meu.”, spune Hermina Gheorghe, despre care a relatat și  ActiveNews. Singurul care s-a implicat până acum este PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, după cum puteți citi mai jos. Aurescu de la MAE tace în păpușoiul lui Kuleba de la Kiev.

„Cu toate acestea, Herminei și fiului ei nu li s-a dat nicio șansă: nicio sărbătoare împreună, nicio aniversare, nicio vizită acasă, nici cea mai vagă intenție privind reintegrarea în familie, doar scurte întâlniri sub supraveghere, desfășurate în condițiile cele mai stricte și limitări draconice. Ultima dată s-au întâlnit în urmă cu doi ani.

Dacă autoritățile au avut în vedere binele copilului, pentru care motiv au refuzat plasarea lui în familia extinsă? De i se refuză repatrierea și i se reînnoiește an de an permisul de ședere în Danemarca?”, scrie pagina de Solidaritate cu doctorița Camelia Smicală și cazul său, acum rezolvat, după îndelungi suferințe.

„Timp de nouă ani, Hermina a dus o luptă neîncetată pentru recuperarea fiului ei din custodia serviciului social din #Hillerød.

Ultima întâlnire între mamă și fiu a avut loc în urmă cu doi ani iar concluzia supraveghetorilor a fost că „mama nu respectă spațiul personal al copilului” ceea ce în limbaj profan înseamnă că mama a îmbrățișat copilul și cine știe, poate l-a și pupat.

Pentru cei care vor să știe, da, Ministerul Afacerilor Externe de la București cunoaște situația Herminei. Ce, nu e de ajuns?!

Și totuși, își imaginează cineva o mamă daneză rezidentă in România în situația Herminei?”, mai scrie pagina citată.

SAU UNA UCRAINEANCĂ? - după cum se întreabă chiar ea într-o imagine (doar că acum au trecut 12 luni de Slavă):

 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord este alături de Hermina Gheorghe, mama care se află deja de cinci zile - din 12.04.2023 - în Greva Foamei, ca formă de protest față de măsurile abuzive luate de autoritățile daneze împotriva ei și a fiului ei William Cristian, care împlinește miercurea aceasta, pe 19 aprilie, 9 ani. PS Macarie a mers în Piața din Copenhaga de câteva ori, i-a adus Sfânta Lumină (video mai sus) și a cântat cu aceasta „Hristos a înviat!” și are și un mesaj către autorități:

Solidaritate cu greu încercata mamă Hermina Gheorghe de la Copenhaga

„O nouă durere apasă comunitatea românilor din țările scandinave: despărțirea încă a unei mame de copilul său.

Așa cum arătam în cartea "În misiune pe tărâmul vikingilor", din nefericire, cazurile de copii separați de familiile sau mamele/părinții lor sunt mult mai numeroase decât cele cunoscute opiniei publice românești.

În ultimele zile a atras atenția presei cazul Herminei Gheorghe, o mamă româncă ce trăiește în Danemarca și care a decis să facă greva foamei ca protest față de măsura luată de serviciile sociale de a sista întrevederile cu copilul său.

Un caz tragic, nefericit, o suferință continuă pentru care ne doare inima și care ne îndeamnă la rugăciune și la solidarizare cu Hermina Gheorghe.

Am cercetat-o pe sora noastră în fața Parlamentului danez, acolo unde își exprimă protestul în această formă radicală a grevei foamei. I-am arătat că îi suntem alături și vom sta împreună cu ea în aceste zile, ajunând, priveghind și rugându-ne. Pentru că nopțile sunt foarte reci în Danemarca, am ajutat-o, de asemenea, să se instaleze într-un cort, pentru a avea un minim de adăpost. Am pornit, alături de comunitate, o chetă în cadrul eparhiei noastre.

Ne rugăm Atotmilostivului Dumnezeu să caute și să cerceteze și această mamă greu încercată și ne exprimăm nădejdea ca, prin demersuri bine cumpănite, instituțiile statale, atât cele daneze, cât și cele românești, să caute la interesul superior al copilului Herminei Gheorghe, o mamă care vrea să-și vadă și să-și îmbrățișeze propriul fiu.

În comuniune de intensă rugăciune,
+ Părintele Episcop Macarie


VOM REVENI

Vedeți și ALERTĂ: BARNEVERNET ÎN ROMÂNIA! Copiii vor putea fi smulși din familiile lor și izolați de Stat pe criterii Totalitarist-Sanitare. Proiect de Lege la Camera Deputaților. PROTEST MIERCURI LA PARLAMENT! Familia Bodnariu se opune. VIDEO

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews