ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 a zguduit sâmbătă după-amiază provincia mexicană Oaxaca, pornind sirenele de avertizare la patru zile după seismul devastator din metropola Ciudad de Mexico. 

De asemenea, șeful executivului din capitala mexicană a cerut reactivarea protocoalelor de urgență în urma seismului din apropiere de Ixtepec, o localitate situată în partea sudică a statului Oaxaca și la peste 500 de kilometri de Ciudad de Mexico, relatează Reuters.

Potrivit autorității seismologice mexicane, cutremurul a avut loc în jurul orei locale 7:53 (15.53 ora României) la o adâncime de 10 kilometri, în vreme ce epicentrul este situat la doar 12 kilometri nord de Ciudad de Ixtepec.

Momentan nu există informații despre posibile victime sau daune materiale în Oaxaca.

Încă de la primele ore ale dimineții, experții au înregistrat patru seisme cu magnitudini de la 4.1 până la 5.8 grade pe scara Richter în partea sudică a statului mexican Oaxaca.

US Geological Survey a înregistrat trei cutremure în largul localității mexicane Paredon, situată în apropiere de granița dintre statele Oaxaca și Chiapas.

Cel mai puternic dintre acestea a atins 5,8 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 74,2 kilometri în largul Golfului Tehuantepec.

În prezent, autoritățile mexicane încearcă să gestioneze distrugerile lăsate în urmă de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, care a lovit la începutul săptămânii capitala Ciudad de Mexico.

Bilanțul a ajuns la 237 de morți, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit în urma seismului de marți din capitala Mexicului.