ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miniștrii de finanțe din zona euro (Eurogrup) au transmis duminică liderilor statelor lor un document care evocă în mod clar opțiunea unei ieșiri temporare a Greciei din zona euro, potrivit AFP.

''În cazul eșuării găsirii unui acord, Grecia s-ar putea vedea în situația de a i se propune negocierea rapidă a unei ieșiri temporare din zona euro, cu posibilitatea restructurării datoriei sale'', se menționează în documentul citat.

Grecia a solicitat recent un nou ajutor financiar de la zona euro — estimat la circa 74 de miliarde de euro pe trei ani — și a propus finalizarea unui program de reforme ambițios.

Pentru a putea începe negocierile cu Atena, miniștrii de finanțe din zona euro au cerut ca Grecia să modifice taxa pe valoarea adăugată și sistemul de pensii, să extindă baza de impozitare pentru a crește veniturile la buget și să crească independența Oficiului național de statistică (Elstat), potrivit Agerpres.

Discuțiile continuă în prezent la Bruxelles la nivelul șefilor de stat și de guvern din zona euro.