ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexander McCaskill, producătorul care a fost găsit vinovat de burtiera scandaloasă de la Fox News, s-a alăturat echipei care lucrează la noul proiect „Tucker on Twitter”.

Tucker Carlson a dedicat un episod întreg evenimentului tragi-comic petrecut marți, 13 iunie, de la Fox News.

Atunci, cel mai popular canal de știri din America a difuzat în direct și simultan cele două evenimente aflate în desfășurare: arestarea lui Donald Trump și discursul lui Joe Biden prilejuit de vizita secretarului general NATO.

Pentru 30 de secunde, pe banda din josul ecranului a apărut scris:

„Dictatorul în devenire vorbește la Casa Albă după ce l-a arestat pe rivalul său politic.”

Tucker Carlson a dezvăluit că țap ispășitor pentru acest text care a făcut scandal în America a fost găsit producătorul emisiunii, Alexander McCaskill, despre care a avut doar cuvinte de apreciere.

„În interiorul Fox, femeile care conduc rețeaua mai întâi au intrat în panică, apoi l-au ocărât pe producătorul care a pus burtiera pe ecran.

După nici 24 de ore, acesta a demisionat. Lucra la Fox de mai bine de un deceniu. Era considerat unul dintre cei mai capabili angajați din instituție.

S-a oferit să rămână în preaviz timp de două săptămâni, dar Fox i-a spus să elibereze biroul și să plece imediat.

McCaskill și-a anunțat și el plecarea de la Fox într-o postare mult mai discretă și mai evazivă pe Instagram.

„Astăzi a fost ultima mea zi la FOX. Au fost zece ani nebuni și a fost cel mai bun loc unde am lucrat datorită oamenilor formidabili pe care i-am întâlnit. Dar momentul a sosit. Le-am cerut să mă lase să plec și, în cele din urmă, au făcut-o.”

Între timp, McCaskill s-a alăturat echipei lui Tucker Carlson, în noul proiect de emisiune pe Twitter al acestuia, așa cum au făcut-o deja cel puțin alți doi foști producători de la Fox, după cum Chadwick Moore, biograful lui Carlson.

 

În condițiile în care Tucker Carlson este într-un război deschis cu conducerea Fox News, cu care se află sub contract până la sfârșitul lui 2024, nu poate fi exclusă o întrebare:

A premeditat McCaskill scandalul cu „dictatorul în devenire” pentru a fi lăsat să plece de la Fox la rivalul nr. 1 al postului, Tucker Carlson?