ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brxelles-ul își apără șeful, după ce Jean-Claude Junckera fost acuzat că a folosit avioane private, deși legislația UE interzice practica așa numitelor taxiuri aeriene. Un purtător de cuvânt al CE a explicat pentru agenția EFE că Juncker s-a văzut obligat să folosească avioane private în deplasările sale oficiale, atunci când „nu există curse de linie adecvate sau pentru garantarea securității''.

Reacția survine după ce cotidianul britanic Daily Mail a scris că Juncker a folosit avioane private în 21 din ultimele 43 de zboruri efectuate, printre care și o deplasare de o singură noapte în Tunisia împreună cu 13 membri ai echipei sale și care a costat 36.000 de euro.

„Politica noastră de deplasări, la fel ca restul cheltuielilor, are în vedere să fie cât mai eficientă și cu costuri cât mai mici posibil'', a mai afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că executivul comunitar ''este una dintre administrațiile publice cele mai transparente''.

Același purtător de cuvânt a ținut să mai sublinieze că Juncker, spre deosebire de șefii de stat sau de guvern din statele UE, nu are propriul său avion alocat deplasărilor oficiale, astfel că folosește zborurile comerciale sau închiriază ''taxi aerian''.