Brxelles-ul își apără șeful, după ce Jean-Claude Junckera fost acuzat că a folosit avioane private, deși legislația UE interzice practica așa numitelor taxiuri aeriene. Un purtător de cuvânt al CE a explicat pentru agenția EFE că Juncker s-a văzut obligat să folosească avioane private în deplasările sale oficiale, atunci când „nu există curse de linie adecvate sau pentru garantarea securității''.

Reacția survine după ce cotidianul britanic Daily Mail a scris că Juncker a folosit avioane private în 21 din ultimele 43 de zboruri efectuate, printre care și o deplasare de o singură noapte în Tunisia împreună cu 13 membri ai echipei sale și care a costat 36.000 de euro.

„Politica noastră de deplasări, la fel ca restul cheltuielilor, are în vedere să fie cât mai eficientă și cu costuri cât mai mici posibil'', a mai afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că executivul comunitar ''este una dintre administrațiile publice cele mai transparente''.

Același purtător de cuvânt a ținut să mai sublinieze că Juncker, spre deosebire de șefii de stat sau de guvern din statele UE, nu are propriul său avion alocat deplasărilor oficiale, astfel că folosește zborurile comerciale sau închiriază ''taxi aerian''.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews