ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Theresa May ar fi cerut deplasarea unor submarine britanice în raza necesară pentru lansarea unor rachete de croazieră către Siria, iar operațiunea ar putea începe cel mai devreme joi noaptea, scrie Daily Mail.
 
Ziarul anunță, de asemenea, că premierul Marii Britanii a convocat „Cabinetul de război”, fiind pregătită să aprobe participarea armatei britanice la un atac al Statelor Unite contra Siriei.

Premierul Theresa May a convocat miniștrii Cabinetului său la Londra pentru a obține sprijinul privind intrarea britanicilor, alături de americani,  la un atac asupra regimului Assad în câteva zile.

Eliminând calea legală de acțiune, adică o aprobare a Parlamentului, May a declarat că utilizarea armelor chimice nu poate rămâne fără reacție și că „toate indiciile" sugerează că forțele lui Bashar Assad sunt responsabile pentru atrocitățile comise sâmbătă în apropierea Damascului.

Surse militare au declarat pentru Daily Mail că s-ar fi ordonat ca submarine britanice înarmate cu rachete de croazieră Tomahawk pentru a se deplasa în raza Siriei. Iar operațiunea ar putea fi declanșată cel mai devreme joi noaptea.
 
De asemenea, scrie presa britanică, fostul premier David Cameron ar fi încercat, dar nu a reușit să obțină sprijin din partea Parlamentului pentru a se alătura unei operațiuni militare în Siria în 2013, în urma unor acuzații similare aduse regimului Assad privind folosirea armelor chimice.