ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru hackeri care se autointitulează VandaSec susțin că mai multe conturi de Twitter ale unor suporteri ai Statului Islamic sunt gestionate de pe adrese IP deținute de Departamentul Muncii și Pensiilor din Marea Britanie. Cel puțin trei asemenea conturi au fost descoperite, scrie Daily Mirror.

Hackerii au prezentat jurnaliștilor dovezi că adresele IP ale guvernului britanic au fost folosite de trei jihadiști ca să acceseze conturi de Twitter de pe care se face propagandă ISIS și se recrutează adepți.

La prima vedere, adresele IP păreau să fie localizate în Arabia Saudită, dar după o căutare mai atentă, cu unelte specifice, hackerii au descoperit să adresele duc la Departamentul Muncii și Pensiilor din Londra.

"Nu vi se pare ciudat? Am urmărit aceste conturi până în Londra, casa serviciilor secrete britanice", a afirmat un hacker, citat de publicația britanică. Descoperirea hackerilor a generat suspiciuni că persoane din interiorul guvernului gestionează conturile de Twitter pro-ISIS sau că respectivele conturi au fost create de serviciile de informații ca o cursă pentru jihadiști.