ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daily Mirror publică în ediția online o hartă cu țările din Europa în care gruparea teroristă ISIS are "luptători sub acoperire".

Harta a fost publicată online chiar de către ISIS la câteva ore după atacul de marți noapte de pe aeroportul Ataturk din Turcia. În plus, miercuri se fac exact doi ani de când gruparea jihadistaă Statul Islamic a anunțat crearea unui "califat” cu propriile legi si administrație, scrie stirileprotv.ro.

Jihadiștii se laudă cu zonele de control de pe glob împărțindu-le în 3 categorii: control major ( Irak și Siria), mediu (Afganistan, Yemen, Somalia, Nigeria, Egipt, Libia, Cecenia, Daghestan, Filipine) și zone cu combatanți sub acoperire - în care intră state din Europa.

În funcție de aceste celule jihadiste sub acoperire, Daily Mirror marchează cu roșu țările cu cel mai ridicat risc de atentate: Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, Rusia, Maroc, Algeria.

Riscul este ceva mai scăzut în Italia, Suedia, Serbia și Grecia și la un nivel moderat în Portugalia, Irlanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, dar și Bulgaria și România. Cea mai slabă prezență ISIS s-ar manifesta în Polonia, Cehia și țările baltice.