Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, a lansat un mesaj pentru întregul continent european. Europa ar putea deveni un continent musulman sau african, dacă migranții nu se vor întoarce în țările lor natale, a spus Dalai Lama.

Liderul spititual, care a trăit ca refugiat în India, după ce a fugit din Tibet în 1959, spune că numai un anumit număr de migranți ar trebui să fie lăsați să rămână în Europa, și anume, un număr cât mai limitat.

În timpul unui interviu acordat BBC, Dalai Lama a spus că Europa a fost obligată să ofere acest ajutor, dar ulterior, este nevoie ca migranții să se întoarcă în țările lor de origine. 

„Țările europene au luat acești refugiați și le-au oferit educație și formare, însă scopul migranților este să se întoarcă cu anumite abilități pe pământul lor natal, abilități cu care Europa i-a înzestrat”, a declarat liderul tibetan în vârstă de 83 de ani, potrivit Daily Mail.

Nu e prima dată când liderul spiritual tibetan face astfel de comentarii. Anul trecut, în Malmö, Suedia, Dalai Lama a declarat că refugiații ar trebui să se întoarcă acolo de unde vin pentru a-și reconstrui propriile țări. `Primiți-i [ pe migranți], ajutați-i, educați-i, dar în cele din urmă ei trebui lăsați să-și dezvolte propria țară. Cred că Europa aparține europenilor.

Potrivit statisticilor, în 2017, 2.4 milioane de imigranți au intrat în UE din țări care nu sunt membre ale UE. Conform unor estimări, există 70 de milioane de refugiați din întreaga lume.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews