ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, a lansat un mesaj pentru întregul continent european. Europa ar putea deveni un continent musulman sau african, dacă migranții nu se vor întoarce în țările lor natale, a spus Dalai Lama.

Liderul spititual, care a trăit ca refugiat în India, după ce a fugit din Tibet în 1959, spune că numai un anumit număr de migranți ar trebui să fie lăsați să rămână în Europa, și anume, un număr cât mai limitat.

În timpul unui interviu acordat BBC, Dalai Lama a spus că Europa a fost obligată să ofere acest ajutor, dar ulterior, este nevoie ca migranții să se întoarcă în țările lor de origine. 

„Țările europene au luat acești refugiați și le-au oferit educație și formare, însă scopul migranților este să se întoarcă cu anumite abilități pe pământul lor natal, abilități cu care Europa i-a înzestrat”, a declarat liderul tibetan în vârstă de 83 de ani, potrivit Daily Mail.

Nu e prima dată când liderul spiritual tibetan face astfel de comentarii. Anul trecut, în Malmö, Suedia, Dalai Lama a declarat că refugiații ar trebui să se întoarcă acolo de unde vin pentru a-și reconstrui propriile țări. `Primiți-i [ pe migranți], ajutați-i, educați-i, dar în cele din urmă ei trebui lăsați să-și dezvolte propria țară. Cred că Europa aparține europenilor.

Potrivit statisticilor, în 2017, 2.4 milioane de imigranți au intrat în UE din țări care nu sunt membre ale UE. Conform unor estimări, există 70 de milioane de refugiați din întreaga lume.