ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe al Siriei, Walid Muallem, a avertizat, sâmbătă, că orice stat va trimite trupe terestre în Siria le va primi înapoi "în sicriu de lemn”. Avertismentul oficialului de la Damasc vine în contextul informațiilor conform cărora se are în vedere trimiterea de trupe saudite și turcești în Siria.

"Orice intervenție terestră pe teritoriul sirian fără autorizarea guvernului este o agresiune căreia va trebui să ne opunem", a declarat șeful diplomației siriene, Walid al-Moualem, într-o conferință de presă desfășurată la Damasc.
 
"Nimeni să nu se gândească să agreseze Siria sau să-i violeze suveranitatea, căci îi vom trimite (pe agresori), fie ei saudiți sau turci, în coșciuge de lemn în țările lor. Aceasta va fi soarta oricui va dori să participe alături de teroriști la agresiunea împotriva Siriei", a adăugat el.

Trupele pro-regim au înregistrat numeroase succese în fața rebelilor, după intervenția, începând cu luna septembrie 2015, a aliatului rus în conflictul din Siria, notează France Presse.

Regimul președintelui Bashar al-Assad îi consideră teroriști pe militanți, rebeli și jihadiști, în slujba puterilor regionale precum Arabia Saudită, Turcia și Qatar.