ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Danemarca dezvoltă un „pașaport de vaccinare” digital pentru persoanele care au fost imunizate anti-COVID-19, o mișcare care le poate permite să călătorească în țările în care este necesară o astfel de documentare în timpul pandemiei.

„Pot exista cerințe din alte țări pentru a prezenta documentație de vaccinare la intrarea pe teritoriul lor. Un pașaport danez de vaccin poate fi folosit aici", a declarat Ministerul Sănătății, vineri, conform Reuters.

Pașaportul poate fi lansat în primele luni ale acestui an pentru a fi accesat prin intermediul site-ului danez de sănătate publică, a spus ministerul. Nu este clar dacă pașaportul va fi disponibil prin intermediul unei aplicații.

Ministerul a subliniat necesitatea de a analiza în continuare dacă persoanele care au fost vaccinate pot transmite în continuare virusul și cât durează vaccinurile.

Estonia a declarat anul trecut că testează un „pașaport de imunitate digitală” pentru a urmări pe cei care s-au recuperat după infectarea de COVID-19 și au câștigat o oarecare imunitate.
 
Danemarca a început administrarea vaccinului anti-COVID-19 la sfârșitul lui decembrie 2020, cu vârstnicii și personalul din sănătate și a vaccinat până acum circa 1% din populație, fiind pe un loc fruntaș în clasamentul statelor europene.
 
Organizația Mondială a Sănătății a declarat anul trecut că lucrează la un certificat de vaccinare electronică, un „cartonaș galben inteligent” sau o versiune digitală a broșurilor de vaccinare utilizate în multe țări.

Compania australiană Qantas a declarat în noiembrie că va insista pe viitor ca pasagerii să fie vaccinați anti-COVID-19 înainte de a zbura.