ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Denunțătorul Cambridge Analytica, activistul Christopher Wylie, continuă șirul dezvăluirilor privind compania Facebook. Într-o nouă intervenție televizată, Wylie a afirmat că este posibil ca datele adunate de compania Cambridge Analytica de la Facebook să provină de la peste 87 de milioane de utilizatori. Acestea, a adăugat Wylie, ar putea fi depozitate în Rusia.

 În cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC, Wylie a afirmat că numărul celor afectați ar putea depăși „cu siguranță” 87 de milioane, cifră confirmată oficial de Facebook, potrivit news.ro.

El a adăugat că avocatul său a fost contactat de autoritățile americane, inclusiv de investigatori ai Congresului și Departamentul de Justiție și că plănuiește să colaboreze cu anchetatorii.

Fostul angajat al Cambridge Analytica a precizat că „mai multe persoane” aveau acces la date și a adăugat că există „un risc real” ca datele obținute ilegal să fie depozitate în Rusia.

Comisia Europeană a anunțat vineri că datele a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din țările Uniunii Europene au fost accesate ilegal de compania de consultanță britanică Cambridge Analytica. 

Pe de altă parte, Facebook a anunțat că a suspendat o firmă de analiză a datelor, denumită CubeYou, după ce CNBC a anunțat compania că această firmă aduna informații de la utilizatori folosind chestionare, o tactică asemănătoare fiind utilizată și de Cambridge Analytica.