ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La patru zile după dezvăluirile Panama Papers, premierul Marii Britanii, David Cameron, recunoaște că a avut 5.000 de acțiuni la o firmă înființată de tatăl său în Panama. Liderul guvernului de la Londra a precizat că a vândut acțiunile în 2010, pentru 30.000 de lire sterline.

După ce numele lui Ian Cameron a apărut în dezvăluirile privind ingineriile financiare la nivel mondial desfășurate în Panama, prin internediul firmei de avocatură Mossack Fonseca, David Cameron a declarat de patru ori că nu deține acțiuni la nici o firmă din vreun paradis fiscal și că nici nu va avea.

Afirmațiile sale s-au referit, toate, la prezent și la viitor. În această seară, premierul britanic a recunoscut că, începând din 1997, a deținut, împreună cu soția sa, 5.000 de acțiuni la firma tatălui său. Le-a vândut în 2010, cu câteva luni înainte să devină șef al guvernului de la Londra, potrivit digi24.roPrețul obținut a fost de 30.000 de lire sterline.

David Cameron susține că a plătit integral taxele cerute de statul britanic pentru această tranzacție.