Premierul David Cameron, care vrea ca țara să rămână în Uniunea Europeană, a avertizat că Brexit ar destabiliza întregul continent.

De cealaltă parte, Boris Johnson, fost primar al Londrei și partizan al ieșirii Regatului Unit din Uniune, îl acuză pe David Cameron că nu a obținut nimic din negocierile cu Bruxelles-ul.

Cel mai recent sondaj de opinie arată că 46 la sută dintre britanicii cu drept de vot susțin părăsirea Uniunii Europene și 44 % sunt împotrivă.

Premierul David Cameron a avertizat că ieșirea Marii Britanie din UE ar putea duce chiar la un război.

„Dacă iubiți această țară, dacă vreți să o păstrați puternică și pe cetățenii ei în siguranță, rămânerea în Uniunea Europeană este unul dintre instrumente. Unul dintre instrumentele prin care putem să îndeplinim aceste deziderate. Izolarea nu a adus niciodată un beneficiu acestei țări. De câte ori am întors spatele Europei, mai devreme sau mai târziu, am ajuns să regretăm acest lucru. Întotdeauna am fost nevoiți să ne întoarcem și întotdeauna cu costuri mult mai mari”, a spus David Cameron.

De cealaltă parte, Boris Johnson, fost primar al Londrei, spune că Marea Britanie are o ocazie unică în acest moment.

„Nu cred că premierul poate crede în mod serios că părăsirea Uniunii Europene poate declanșa un război pe continent. Mai ales că, în urmă că doar câteva luni, dacă eșua în a obține o reformare substanțială a UE, era pregătit să îndemne oamenii să voteze pentru ieșire. Și nu am obținut o Uniune Europeană reformată substanțial. Cred că vom fi foarte furioși dacă nu vom profita de această ocazie unică în viață - să ieșim pe acea ușă. Adevărul este că nu noi suntem cei care trebuie să ne schimbăm. Europa este cea care este de nerecunoscut. Să spui că Uniunea Europeană este despre interese economice, este ca și cum ai spune că mafia italiană este interesată de industria uleiului de măsline și de cea imobiliară”, a susținut Boris Johnson, fostul primar al Londrei.