ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic David Cameron vorbește în termeni tranșanți despre nevoia de integrare a femeilor de religie musulmană care locuiesc pe teritoriul Marii Britanii.

David Cameron spune că societatea britanică trebuie să fie "mai clară cu privire la ce așteaptă de la cei care vin să trăiască aici" și să renunțe la "toleranța pasivă care ne împiedică să spunem adevărurile dure". Premierul britanic pledează pentru intensificarea eforturilor de ajutorare a femeilor musulmane care trăiesc în Marea Britanie să învețe limba engleză, ca factor de luptă împotriva discriminării și a segregării sexuale în interiorul comunităților lor.

"De acum înainte, vom spune: dacă nu vă îmbunătățiți cunoașterea limbii, acest lucru poate dăuna capacității voastre de a rămâne în Marea Britanie. Aceasta îi va ajuta pe bărbații care le împiedică pe partenerele lor să se integreze să înțeleagă că vor exista consecințe", a mai indicat prim-ministrul britanic în articolul menționat.

Într-un articol de opinie publicat luni în cotidianul The Times, preluat de AFP, Cameron lansează un apel la combaterea "comportamentelor retrograde" ale unei minorități de bărbați musulmani care exercită "un control nociv" asupra femeilor din familiile lor. "Trebuie să combatem minoritatea de bărbați care perpetuează aceste comportamente retrograde și care exercită un astfel de control dăunător asupra soțiilor, surorilor și fiicelor lor", mai scrie Cameron.