ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul David Cameron a declarat marți că referendumul privind rămânerea Marii Britanii în UE ar putea fi convocat în câteva luni.

Cameron nu a exclus posibilitatea organizării referendumului privind ieșirea țării sale din blocul comunitar, dacă celelalte state ale UE vor sprijini propunerile înaintate marți de către președintele Consiliului European, Donald Tusk, informează Agerpres.

"Probabil vom avea doar câteva luni până la organizarea referendumului, dacă vom încheia acest acord, dacă el va fi acceptat, atunci vom decide data referendumului", a spus șeful executivului de la Londra.

Pentru a avansa în negocierile cerute de Marea Britanie privind reformarea Uniunii Europene, în perspectiva referendumului la care britanici vor decide dacă mai vor să rămână în blocul comunitar, Donald Tusk a propus instituirea pentru orice stat membru a dreptului de a suspenda timp de patru ani ajutoarele sociale pentru imigranții comunitari nou-veniți, dar numai în cazul unui aflux migrator semnificativ, precum și să se 'respecte drepturile și competențele' țarilor care nu fac parte din zona euro.

David Cameron și-a formulat în luna noiembrie principalele patru solicitări de a căror realizare a condiționat atunci decizia sa de a cere britanicilor să voteze pentru rămânerea în UE.