ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Marii Britanii, David Cameron, a amenințat că va închide BBC. Cel care îl acuză pe șeful Guvernului de la Londra este un reputat politolog al postului britanic.

Deranjat de o emisiune a BBC, care, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din mai, i-a creat mari probleme, premierul David Cameron ar fi scăpat porumbelul: ”Voi închide BBC după alegeri!”. Cel care a povestit acest episod este cunoscutul analist politic al BBC, Nick Robinson, informează ziarul italian La Repubblica.

El spune că l-a auzit pe șeful guvernului spunând această frază, in timpul unei călătorii cu autocarul, în care se aflau mai mulți ziariști. Dar, susține Robinson, nu poate spune dacă ar fi fost vorba doar de o glumă sau de un adevărat război pe care Cameron vrea să îl ducă împotriva celebrei televiziuni britanice.
 
Politologul a amintit că și alți politicieni s-au plâns de unele emisiuni ale BBC, însă diferența, spune Robinson, este că acum aceste cuvinte au venit din partea primului-ministru.