ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


David Goodall, omul de știință australian de 104 ani care a venit până în Elveția pentru a beneficia de sinucidere asistată, a murit joi, la Basel, după o injecție cu somnifere, a anunțat Fundația Exit International. 

David Goodall nu suferea de nicio boală în stadiu terminal dar a considerat că a venit timpul să plece de pe această lume.

După o tentativă ratată de sinucidere, la începutul anului, Goodall a cerut de două ori autorităților australiene să beneficieze de o sinucidere asistată. În fața refuzului acestora, a călătorit până în Elveția, unde mai multe fundații se ocupă cu asta.

Omul de știință și-a exprimat speranța ca acest caz să determine Australia și alte țări să-și revizuiască legislația. 

Sinuciderea asistată este ilegală în majoritatea țărilor. Ea a fost total interzisă în Australia până când statul Victoria a legalizat anul trecut moartea asistată.

Dar această legislație, care nu va intra în vigoare decât în iunie 2019, nu vizează decât bolnavii în stadiu terminal, cu o speranță de viață sub șase luni.

În Elveția, însă, legea prevede că orice persoană care nu are afecțiuni psihice și care și-a exprimat de mai mult timp dorința de a muri poate să solicite o moarte voluntară asistată.