ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În timp ce polițiștii din Marea Britanie și forțele de ordine din SUA recurg, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, la drone fabricate în China, contestate de apărătorii drepturilor civile, numeroase companii tehnologice s-au pus deja pe treabă. Și încearcă să dezvolte instrumente mai sofisticate, care vor permite forțelor de ordine, ca parte a măsurilor Big Brother, să aplice mai eficient regulile de „distanțare socială”, impuse de autorități.

Dezvoltatorul de software californian Landing AI a creat deja un software de supraveghere video care urmărește oamenii și dă imediat alarma dacă se apropie prea mult unul de celălalt. „Landing AI a dezvoltat un instrument de detectare a distanțării sociale activat de AI, care poate depista dacă oamenii păstrează o distanță sigură unul de celălalt, prin analizarea fluxurilor video în timp real de la aparatul foto”, anunță cu mândrie compania într-un comunicat.
Aceasta explică faptul că sistemul funcționează utilizând o „rețea neuronală” artificială pentru a detecta fiecare persoană și de a o pune (nu e glumă) - într-o căsuță!  Apoi, dacă două „căsuțe” se apropie prea mult una de cealaltă, culoarea se schimbă din verde în roșu. În acel moment, revine în sarcina poliției să trimită roboți sau sau echipaje speciale pentru a impune regulile.

O tehnologie similară este deja introdusă de Amazon în depozitele sale, compania amenințându-și lucrătorii cu concedierea, dacă încalcă „liniile directoare” de distanțare socială.

Poliția din Westport, Connecticut urmează să testeze deja așa numitele „drone pandemice” care monitorizează temperatura cetățenilor de la aproape 200 de metri și detectează strănutul și tusea, precum și ritmurile cardiace și alev respirației. Dezvoltat de Draganfly Inc., software-ul încărcat pe camerele dronelor identifică și persoane, în preajma cărora zonele de distanță sigură se înroșesc dacă se apropie prea mult una de cealaltă.