ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul american, una din trompetele cele mai gălăgioase ale stângii de pe Potomac, a fost nevoit să retracteze afirmațiile conținute de unul dintre cele mai inepte articole pe care le-a tipărit vreodată.

În ediția sa de joi, Washington Post a publicat un editorial semnat de Erika Denise Edwards, profesor asociat la Universitatea Texas, cu titlul: „De ce Argentina nu are mai mulți jucători negri la Cupa Mondială?”.

Subtitlul era: „Argentina este mult mai diversă decât realizează mulți oameni – dar mitul că ar fi o națiune Albă a persistat”.

 Scandalizatul cadru universitar își explica indignarea care o mâna în luptă:

„În timp ce suporterii urmăresc succesele Argentine la Cupa Mondială din acest an, o întrebare se impune: de ce Argentina nu are mai mulți jucători negri în echipă? În profund contrast cu alte țări sud-americane, ca Brazilia, echipa de fotbal a Argentinei nici nu se poate compara în materie de reprezentare a jucătorilor de culoare.”

(Exemplu de logică a Stângii: deși recunoaște că Argentina are succese – deci selecția lotului de jucători a fost bună - , totuși autoarea se plânge că nu sunt mai mulți negri.)

Sâmbătă, La Libertad Avenza, o coaliție politică de dreapta din Argentina, a reacționat virulent la editorialul din Washington Post:

 

„Pentru că suntem o țară, nu un film Disney.”

Aluzie la Corectitudinea Politică care a dus compania Disney în pragul falimentului.

Un utilizator de Twitter a comentat:

 

„Stupida notă din Washington Post despre lipsa negrilor în echipa Argentinei mă dezgustă. Statele Unite sunt obsedate de rasă, Argentina nu este. Statele Unite au ales să le țină (rasele) separate, Argentina le-a amestecat. Dar ele (SUA) insistă să își exporte nevrozele.”

Washington Post a fost nevoit să publice o rectificare în care arăta că lipsa jucătorilor negri este cauzată în special de lipsa unei populații semnificative de culoare în Argentina.

„Din cauza unei erori de editare, o versiune inițială a acestui articol arăta că aproximativ un procent din populația Argentine este neagră, potrivit recensământului guvernului din 2010. Deși numărul de persoane de culoare era corect, procentul era în realitate mult mai mic de 1% iar articolul a fost rectificat în acest sens.”

Precizarea nu a făcut decât să dea apă la moară valului de ironii.

Un alt utilizator a postat cu sarcasm: 

 

„Revin ca să râd de Washington Post...

Washington Post – Argentina este rasistă pentru că nu are jucători negri în echipă.

Washington Post – Scuze, nu am știut că nu sunt negri în Argentina.

Acesta este un ziar finanțat de Jeff Bezos și aceasta este documentarea pe care o fac ei.”