ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția care investighează cel mai sângeros atac din istoria recentă a SUA se află în fața unei întrebări aparent fără răspuns: ce l-a împins pe multi-milionarul în dolari Stephen Paddock, fost contabil cu o viață normală, să deschidă focul automat asupra mulțimii din fața cazinoului Mandalay Bay din Las Vegas și să ucidă cel puțin 59 de oameni.

Organizația extremistă Stat Islamic a revendicat rapid măcelul din Las Vegas, însă autoritățile americane exclud orice pistă legată de terorismul jihadist.

Stephen Paddock nu avea niciun fel de condamnare anterioară, nici măcar pentru parcări ilegale, nicio boală mentală, afiliere politică sau religioasă. Paddock era un prosper investitor imobiliar a cărui avere se ridica la câteva milioane de dolari.

Criminalul în masă avea, totuși, o parte întunecată, scrie Daily Mail. Era obsedat de jocurile de noroc, americanul cheltuind zeci de mii de dolari în cazonourile din Vegas cu doar câteva săptămâni înainte de atacul dement.

Ar putea fi această pierdere masivă de cash explicația pentru nebunia și crima în masă, se întreabă jurnaliștii britanici?

Paddock avea 23 de arme în camera sa de hotel, iar alte 19 arme au fost găsite la proprietățile americanului.

Acesta lucrase la compania Lockheed Martin între 1985 și 88 și activase ca și contabil înainte de pensionare.

Cea mai mare parte dintre bani - aproximativ 2 milioane dolari - provine din afacerile din Real Estate, potrivit mărturiei fratelui Eric Paddock.

Criminalul nu avea copii, divorțase de două ori și se pare că se concentrase în ultima perioadă pe jocurile de noroc, în care a crezut că găsește o nouă sursă de venit. Dar pierderile din ultimele săptămâni se pare că l-au dereglat.
 
Tatăl atacatorului, pe lista MOST WANTED a FBI

În paralel, presa americană dezvăluie că tatăl lui Stephen Paddock era un cunoscut al poliției și al FBI. Pe când avea 30 de ani, Benjamin Hoskins Paddock vindea coșuri de gunoi și lucra ca meșter în Tucson. Jafurile pe care le dădea la bănci a reprezentat însă adevărata sa sursă de bani.
În timpul unei perioade de 18 luni, între 1959 și 1960, Paddock a spart două filiale ale Valley National Bank din Phoenix, fugind cu 25.000 de dolari, potrivit unui articol publicat în The Arizona Republic, în octombrie 1960. Autoritățile l-au prins pe Paddock, în Las Vegas, scrie nytimes.com, preluat de Mediafax.

A fost condamnat în 1961, la 20 de ani de închisoare. Stephen Paddock, atacatorul din Las Vegas, avea opt ani când tatăl său a ajuns în închisoarea federală din West Texas.

Paddock a executat doar jumătate din pedeapsă în Texas. În 1968, a evadat din închisoarea La Tuna și a fugit în San Francisco, unde a jefuit o alt bancă, în iunie, apoi s-a stabilit în Oregon.

Și-a schimbat înfățișarea, dar și numele. Sub noua identitate era Bruce Werner Ericksen.

În 1969, FBI l-a plasat pe lista Most Wanted și l-a descris drept un psihopat.
„A avut tendițe de suicid, ar putea fi înarmat și este foarte periculos”, mai scria în mesajul celor de la FBI, completând că era un împătimit jucător de bridge.