ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus a emis o uimitoare teorie privind cauza morții lui Evgheni Prigojin, comandantul grupului de mercenari Wagner.

Participând la reuniunea anuală a clubului Valdai de la Soci, Vladimir Putin a fost întrebat de ce a murit Prigojin.

Într-adevăr, până acum, autoritățile ruse nu au prezentat rezultatele anchetei privind cauza prăbușirii, pe 23 august, a avionului în care se afla fostul comandant al Wagner.

Presa occidentală a vehiculat în special două ipoteze: o rachetă antiaeriană sau o bombă aflată la bord.

Iată însă că Putin a venit cu o explicație halucinantă: Prigojin și oamenii lui aflați la bord erau beți sau drogați și s-au jucat cu grenade, una dintre acestea explodând.

Iată cum a relatat Bloomberg declarația liderului de la Kremlin:

„Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că fragmente de grenadă au fost descoperite în corpurile fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin și ale altor lideri ai mercenarilor care au murit în accidentul de avion, dând de înțeles că cel care a condus o revoltă împotriva conducerii militare a Kremlinului era un consumator de droguri.”

Putin a spus:

„În corpurile celor care au murit în accidentul aerian au fost găsite fragmente de grenadă de mână.”

Președintele rus și-a manifestat regretul că nu au fost efectuate teste toxicologice pe cadavrele descoperite la locul accidentului, deoarece, cu ocazia unei percheziții ulterioare la sediul principal al Wagner de la Sankt Petersburg „s-au descoperit nu doar 10 milioane de dolari bani gheață, ci și 5 kilograme de cocaină”.

După ce presa occidentală a afirmat că Prigojin a murit în urma unui asasinat ordonat de Putin – fie plasând o bombă la bordul avionului, fie doborându-l cu o rachetă antiaeriană – Kremlinul a negat categoric afirmând că e o „minciună totală”.

Nu trebuie totuși uitat că, în 2018, Vladimir declara că poate să ierte orice, cu o singură excepție: „Trădarea”.