ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stânga portugheză, unită pentru prima dată în 40 de ani de democrație, a provocat căderea guvernului minoritar de dreapta la doar 11 zile de la învestire. 

Principalul argument al coaliției lusitane a stângii este renunțarea la politicile de austeritate care de ani afectează populația acestui stat european.

Socialiștii și celelalte forțe de stânga au căzut la pace, semnând un  acord privind renunțarea la austeritate. Prin acest document se angajează să mărească pensiile și să stopeze concedierile. Plus taxe mai mari pentru bogați.
Moțiunea prin care a fost respins programul guvernului de dreapta a fost adoptată cu voturile a 123 de deputați din opoziție, în condițiile în care dreapta dispunea doar de 107 voturi. Moțiunea a dus astfel la demiterea guvernului, la numai 11 zile după ce intrase în funcție.

Guvernul lui Pedro Passos Coehlo, premierul în vârstă de 51 de ani a cărui coaliție de dreapta câștigase cele mai multe voturi la alegerile legislative din 4 octombrie, intră astfel în istorie ca executivul cu cea mai scurtă existență din istoria Portugaliei.

Secretarul general al Partidului Socialist, Antonio Costa, în vârstă de 54 de ani, care va lua acum locul premierului, a explicat că este posibil să se pună capăt austerității în cadrul zonei euro.

Antonio Costa a semnat trei acorduri cu Blocul de Stânga, o formațiune apropiată de Syriza, cu Partidul Comunist și cu Verzii, o alianță care să susțină un guvern socialist, dar care ar fi mai puțin orientată către angajamentele europene.

Mult timp considerată elevul-model al zonei euro, gata să aplice rigorile bugetare cerute de Bruxelles, Portugalia a intrat din nou într-o zonă de turbulențe, la un an și jumătate de la ieșirea sa din planul internațional de salvare financiară.

Circa 5.000 de susținători ai stângii și aproape 2.000 ai dreptei au manifestat marți într-o atmosferă tensionată în fața Parlamentului de la Lisabona, unii pentru a saluta plecarea guvernului, ceilalți pentru a dezaproba.