ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul din cele trei locuri unde au fost descoperite documente secrete în posesia lui Joe Biden este reședința acestuia din Wilmington, Delaware, în garajul unde își adăpostește faimosul automobil Corvette.

New York Post amintește un element foarte interesant: aici a locuit timp de 11 luni (din martie 2017 până în februarie 2018) și Hunter Biden.

Ziarul american scrie:

Bărbatul de 52 de ani (Hunter) a început să declare casa din Wilmington ca adresă a sa după divorțul din 2017 de fosta soție Kathleen Buhle – deși afirma în mod fals, în iulie 2018, că deține această proprietate pe un formular de verificare a datelor personale, în cadrul unei aplicații de închiriere.

În aceeași aplicație, Hunter Biden declara că i-a plătit proprietarului (adică tatălui său) o chirie de 49.910 dolari pe lună. Adică aproximativ 550.000 de dolari pentru perioada de 11 luni cât a locuit acolo.

 

Potrivit site-urilor imobiliare, cea mai mare chirie în acest moment în Wilmington este de 6.000 de dolari pe lună.

Revista Town and Country estima valoarea reședinței lui Joe Biden din Delaware la 2 milioane de dolari.

În aceste condiții, o chirie de 120.000 de dolari pe an reprezintă o sumă exorbitantă.

Este posibil ca suma de 50.000 de dolari să fi reprezentat chiria anuală, nu lunară, iar Hunter Biden, cu mintea încețoșată de droguri, să fi scris greșit.

Cu toate acestea, rămâne o enigmă de ce Joe Biden îl punea pe fiu-său să plătească chirie? Cu atât mai mult cu cât Hunter susține că era falit?

Trending Politics pune o întrebare ca o bombă: era această chirie o modalitate prin care Hunter îi sifona bani lui Joe Biden?

Iată ce scrie publicația americană: 

După ce divorțul lui Hunter s-a încheiat în mai 2017, el apărea într-un e-mail de la partenerul său de afaceri, James Gilliar, având ca subiect asocierea cu compania energetică finanțată de statul chinez CEFC China Energy.

E-mailul arăta că Hunter și partenerii săi urmau să primească 20% din acțiunile noii companii, 10% mergeau la unchiul lui Hunter, James Biden, iar alte 10% erau „deținute de H pentru Barosanul”.

Și Trending Politics continuă:

Tony Bobulinsky, un alt fost partener de afaceri al lui Hunter, afirmă că a avut o întâlnire cu Joe Biden în privința asocierii cu CEFC pe 2 mai 2017 și că președintele era cel numit „Barosanul” în e-mailul lui Gilliar. Mai mult, Gilliar însuși a confirmat că Joe Biden era „Barosanul” pomenit într-un mesaj pe laptop.

La rândul său, New York Post scrie: 

În anul următor, anchetatorii federali au început să investigheze dacă Hunter și asociații săi au încălcat legile fiscale și privind spălarea de bani cu ocazia afacerilor lor în China și în alte țări.

E-mailuri și alte documente legate de afaceri au fost descoperite în laptopul pe care Hunter l-a lăsat la un atelier de reparații din Delaware în 2019 și nu l-a mai luat înapoi.

„Sper să puteți toți să faceți ce am făcut eu și să plătiți pentru toate pentru întreaga familie timp de 30 de ani”, îi spunea Hunter fiicei sale, Naomi, în ianuarie 2019. „Este foarte greu. Dar nu-ți face griji, spre deosebire de Tata, nu o să te pun să-mi dai jumătate din salariul tău.”

Și New York Post continuă:

Laptopul nu conține nici o dovadă directă a unor astfel de transferuri de bani, dar indică faptul că Hunter avea mereu probleme cu cheltuielile legate de casă – inclusiv reparații la reședința de la Wilmington.

În decembrie 2020, la câteva săptămâni după ce tatăl lui a fost ales președinte, Hunter Biden a anunțat că „afacerile sale fiscale” sunt investigate de autoritățile federale din Delaware și spunea că este „încrezător că o verificare profesionistă și obiectivă a acestor chestiuni va demonstra că mi-am desfășurat afacerile legal și corespunzător”.

Relatări recente au informat că anchetatorii consideră că au suficiente dovezi pentru a-l inculpa pe fiul cel mare al președintelui pentru infracțiuni fiscale – precum și pentru că a mințit în legătură cu abuzul său de droguri pentru a-și putea cumpăra o armă în 2018.

În aceste condiții, revenim la întrebarea-cheie, al cărei răspuns îi poate grăbi sfârșitul lui Joe Biden:

„Chiria lunară” de 50.000 de dolari pe care Hunter declară că i-a plătit-o tatălui său este doar eroarea unei minți drogate SAU reprezenta o formă mascată de plată pentru Joe Biden, a cărui influență politică era folosită de clanul Biden în afacerile oneroase cu chinezii?