ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de boli mintale la copii și la tineri. Sistemul sanitar american nu dispune de resurse pentru a face față acestei creșteri.

Această informație dramatică face obiectul unei declarații comune a trei organizații medicale americane: American Pediatric Academy, American College of Emergency Physicians și Association of Emergency Nurses.

Potrivit celor trei organizații, Statele Unite duc lipsă de personal, de capacitate și de infrastructură pentru a oferi servicii de urgență copiilor și tinerilor.

În documentul citat se arată:

„Urgențele de sănătate mintală și comportamentală la copii și tineri continuă să aibă un impact tot mai mare, nu doar asupra serviciilor de urgență, ci asupra întregului spectru de îngrijiri de urgență.”

Declarația citează statistici potrivit cărora, în fiecare an, o jumătate de milion de copii, care suferă de tulburări mintale și comportamentale sunt examinați în cadrul serviciilor de urgență de sănătate mintală, iar această cifră este în creștere în ultimul deceniu.

Organizațiile semnatare semnalează mari diferențe de acces la serviciile sanitare în funcție de asigurarea de sănătate, de identitatea de gen (!), de preferința lingvistică, de amplasarea geografică a profesioniștilor din domeniul sănătății mintale și al clinicilor psihiatrice, precum și în funcție de rasa și originea etnică a pacientului.

De exemplu, un studiu a dezvăluit că, între 2001 și 2015, la copiii cu vârste între 5 și 12 ani, rata suicidului a fost de două ori mai mare la copiii negri decât la cei albi.

Un alt studiu științific arată că restricțiile, lockdown-urile și atmosfera de teroare întreținută  de autorități în timpul pandemiei a crescut dramatic rata sinuciderilor în rândul copiilor și tinerilor americani.

În cadrul tulburărilor mintale la copii și tineri, un rol tot mai important îl joacă și încurajarea sistematică a acestora de a-și asuma o „identitate de gen” diferită de sexul biologic.

Peste 50% dintre copiii și tinerii trangenderi din Statele Unite au avut în vedere „în mod serios” să se sinucidă, în ultimul an, ca urmare a unei „agravări a crizei de sănătate mintală la tinerii LGBT”.