ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Europa pare copleșită de numărul mare de refugiați, pe rețelele de socializare a pornit o campanie prin care se cere unor state bogate din Golf - Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Bahrain să primească pe teritoriile lor oamenii care fug din calea războaielor.  

Cele șase bogate din Golf sunt acuzate de presa internațională și de o serie de organizații umanitare că nu fac nimic pentru a-i ajuta pe refugiații sirieni. Amnesty International le-a atacat că au ”oferit zero locuri” celor care vin din Siria, ba chiar că le închid ușa-n nas refugiaților care ar încerca să ajungă în cele asta șase tări.
 
Mai mult, aceste țări care dispun de resurse uriașe de petrol, vecine Siriei, au alimentat în ultimii ani conflictul sirian, finanțând și înarmând diversele grupări de rebeli care combat îmăpotriva regimului Assad, scrie ziarul Il Fatto Quotidiano.

La întrebarea multor internauți, de ce aceste șase state nu fac nimic, deși musulmani de-ai lor mor pe capete în încercarea de a ajunge în Europa, emirul Qatar-ului a dat un răspuns revoltător.

”Avem suficienți sclavi ca aceștia”. Aceasta a fost replica ui Tamim ben Hamad Al Thani, după ce a fost întrebat de o jurnalistă de la BBC în legătură cu posibilitatea de a primi în Qatar refugiați sirieni. 

Pentru a-și justifica această pasivitate, guvernele din Golf au adus argumente precum securitatea, posibila amenințare teroristă și riscul ca piața muncii să fie afectată de acest exod.