ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o școală elementară din orașul austriac Linz, copiii catolici trebuie să memoreze și să recite cântece islamice ca parte a sărbătorii islamice a Ramadanului. Elevii au fost forțați să ia parte la serbări și au fost pedepsiți dacă au refuzat.

„Mergeam spre casă când băiatul meu a început brusc să cânte „Allah, Allah ", a povestit, șocată, mama unuia dintre copii. „A învățat asta la școală și a trebuit să-l cânte. A fost ca o lovitură pentru mine!”, a adăugat ea. Băiatul i-a explicat că, dacă nu fac asta, sunt duși în fața directorului și sancționați. Și de teama represaliilor, copilul a repetat tinp de două luni cântecele islamice băgate pe gât de profesorul musulman, potrivit Voice of Europe.

Femeia a declarat că nu are nimic împotriva sărbătorii musulmane, dar consideră că fiecare elev trebuie lăsat să aleagă dacă vrea să facă asta. Se pare însă profesorul de confesiune islamică i-a obligat pe copii să învețe cântecele prin care se celebrează Ramadanul, susținând că toată clasa trebuie să sărbătorească.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat recent că pornește lupta pentru contracararea islamului politic. Astfel, Viena a decis să expulzeze diverși imami, finanțați de diverse organizații din străinătate, și să închidă 7 moschei. „Societățile paralele, islamul politic și radicalizarea nu au loc în societatea noastră”, a declarat Kurz