ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copii cu vârste de la 14 ani în sus participă la un joc periculos pentru ei și familii.

Pe rețeaua de socializare Facebook este lansată provocarea de a dispărea de acasă câte doi, sau în grupuri mai mari, pentru două zile, scrie dailymail.co.uk.

În acest timp, ei trebuie să întrerupă orice legătură cu lumea, pentru a reapărea apoi brusc. Scopul este de a obține un scor cât mai mare de răspândire virală a dispariției lor, măsurată în numărul de mențiuni pe care le primesc pe rețeaua de socializare, deoarece toată lumea va intra pe Facebook și va încerca să ia astfel legătura cu ei sau cu prietenii lor.

Mama unui băiat din Marea Britanie a declarat că băiatul ei avea un scor fruntaș la acest joc, deoarece, împreună cu tovarășii săi, a ignorat limita de 48 de ore și a lipsit de acasă pentru 55 de ore. În tot acest timp, părinții au fost muți de spaimă. „Ne gândeam că vor fi violați, traficați sau uciși. Dar lor li s-a părut haios. Nu au avut nici cea mai mică remușcare. Chiar în timp ce mi-l aduceau acasă, el își făcea selfie  din mașina poliției”, a declarat mama respectivului băiat.

Cu ani în urmă, mai ales în Țările Nordice apăruse un joc similar, „Jocul celor 72 (de ore)”, în care un adolescent primea de la altul provocarea de a dispărea fără urmă pentru 12, 24 sau 72 de ore. În 2015, o fată de 13 ani din Franța a dispărut astfel pentru 72 de ore.