După ce anunțase că va adresa o scrisoare Comisiei Europene pentru a cere răspunsuri la o serie de întrebări privind „standardele duble” ale Bruxelles-ului privind secesiunea Kosovo și a Cataloniei, Belgradul spune că, deocamdată, nu va face asta, scrie b92,net.

Serbia a anunțat că va amâna, la solicitarea Spaniei, cererea oficială pe care dorește să o adreseze Uniunii Europene. „Nu o vom face acum, întrucât Spania ne-a cerut-o și nu dorim să o punem în dificultate (...) Avem o obligație față de prietenii noștri spanioli, pentru că și ei ne-au ajutat pe noi”, a declarat președintele sârb.

Laboratorul ImunoMedica

 
Vucici a mai spus luni că pentru poporul său sunt greu de înțeles 'standardele și principiile duble aplicate în legătură cu Serbia' și că, deși amânată pentru moment, scrisoarea va fi în final trimisă la Bruxelles, dând asigurări că nu va abandona acest demers. 

Statele Uniunii Europene, cu excepția României, Spaniei, Greciei, Slovaciei și Ciprului, au recunoscut independența autoproclamată de Kosovo în anul 2008. Însă în ceea ce privește Catalonia, Comisia Europeană a cerut respectarea legii spaniole, iar țări importante ale blocului comunitar, precum Franța, Germania sau Italia, și-au manifestat sprijinul pentru guvernul de la Madrid în fața separatiștilor catalani.