ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacurile încrucișate din utltime zile dintre Trump și Obama au depășit subiectul ”stare de urgență”, deplasându-se către lovitura de teatru în cazul Michael Flynn, fostul consilier de securitate națională al Casei Albe, acuzat că ar fi fost implicat în Russiagate.

Și asta după cea  ieșit la iveală lista cu numele celor care, încă din noaptea victoriei lui Trump, s-au pus în mișcare pentru a-l discredita pe Michael Flynn și Administrația Trump.
 
În lista obținută de cunoscutele publicații ”The Hill” și ”Politico” apar nume extrem de grele, precum vicepreședintele Joe Biden, fostul șef de personal al Casei Albe Denis McDonough, fostul director al FBI James Comey și fostul director al CIA John Brennan.
 
Lista cu sus-pușii de la Washington a fost publicată miercuri, ca urmare a unei adrese a Agenției Naționale de Securitate (NSA).

Nota NSA a fost desecretizată printr-o informare a directorul Comunității de informații a SUA, Richard Grenell, iar opinia publică a aflat, în cele din urmă, cine a pus la cale planul de a îl scoate din joc pe fostul consilier pe probleme de securitate națională a lui Trump, scrie Newsweek.

Într-un comentariu, ”The Hill” amintește că președintele Trump a susținut frecvent că oficialii adeministrației Obama au vrut să-l lovească politic prin scurgeri selective de informații către mass-media. ”Demascarea oficialilor menționați rapoartele de informații este o dovadă a atacurilor”, arată sursa citată.

Pe listă sunt nume dintre cele mai importante:

– Joe Biden, fost vipreședinte al SUA și viitor contracandidat al lui Donald Trump în alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

– Denis McDonough, fostul șef de cabinet al președintelui Barack Obama.

– John O. Brennan, fostul șef al CIA.

– James Comey, fost șef al FBI.

– JAmes Clapper, fost șef al DNI.

– Samantha Power, fost ambasador al SUA la ONU.

– Stephanie O’ SUllivan, fostă adjunctă a Comunității de Informații/DNI
 
Departamentul de Justiție al Statelor Unite a renunțat in urmă cu o săptămână la acuzațiile împotriva fostului consilier de securitate națională Michael Flynn, care recunoscuse că a mințit agenții FBI despre conversațiile sale cu un diplomat rus în săptămânile premergătoare inaugurării președintelui Trump.   Decizia a fost considerată o lovitură de proproții pentru „Statul paralel”, devenind clar că Michael Flynn a fost supus unor presiuni de către oameni ai serviciilor americane (FBI) pentru a da un răspuns prin care să recunoască o legătură cu un ambasador rus.