ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un actor american de origine japoneză a decis să treacă la religia ortodoxă, după ce a vizitat Rusia.

Cary-Hiroyuki Tagawa, cunoscut pentru rolul de vrăjitor rău din filmul Mortal Kombat, a turnat un film în Rusia. Încântat de această țară, actorul a decis să treacă la religia ortodoxă.

Tagawa, protagonistul unui nou film rusesc numit "The Priest-San", a decis să renunțe la credința lui, devenind un adevărat urmaș al învățăturilor ortodoxe ale lui Iisus Hristos, a informat Interfax, preluată de RT.

Informația convertirii sale la ortodoxie s-a răspândit pe Facebook, după ce unul dintre colegii săi, actorul Ivan Okhlobystin, o figură religioasă proeminentă din Rusia, a distribuit o fotografie a lui Tagawa, cu o cruce imensă, probabil din timpul filmărilor, nu departe de Moscova.

"Sunt fericit să spun că, după o analiză profundă și temeinică, Cary Tagawa, care a jucat rolul preotului ortodox japonez în noul nostru film 'The Priest-San', a primit Taina Sfântului Botez", spune actorul rus.

Cary-Hiroyuki Tagawa a primit numele de botez Pantelimon, a completat  Okhlobystin.
 
Un site rusesc notează, de asemenea, că Tagawa și-ar fi exprimat intenția de a deveni și cetățean rus.
 
”Nu poți poți înțelege esența ortodoxiei ruse. Când am venit prima dată în Rusia am avut puțin timp la dispoziție pentru a intra în personaj. Așa că am vizitat mai multe catedrale rusești din Iaroslav și Rostov. Doar prin simplul fapt că am fost acolo, asta a avut un efect puternic asupra mea”, spunea Tagawa in 2013, într-un interviu, după terminarea filmărilor. Actorul american spune că nu vrea să urmeze un trend, făcând aluzile la boxerul american Roy Jones Jr și actorul francez Gerard Depardieu.


 

Елицы во Христа крестистеся...

Posted by Иван Охлобыстин on Thursday, November 12, 2015